Prometna nesreća i odšteta – kako dalje?
Pozdrav svima. Prije mjesec dana imao sam prometnu nesreću, srećom bez težih ozljeda, ali šteta na autu je poprilična, a sada su krenuli i problemi s osiguravajućim društvom. Nude mi iznos koji mi se čini prenizak i stalno traže dodatnu dokumentaciju. Iskreno, već sam umoran od papirologije i natezanja. Zanima me ima li smisla angažirati odvjetnika u ovakvoj situaciji ili je to kompliciranje stvari? Bojim se da ću, ako sve prepustim njima, dobiti manje nego što mi realno pripada, ali isto tako ne želim ulaziti u dugotrajan sudski postupak bez potrebe. Ako je netko imao slično iskustvo s naplatom štete ili pregovorima s osiguranjem, bio bih zahvalan da podijelite kako ste to riješili i je li vam pravna pomoć stvarno pomogla.
6 Views

Bok! Nažalost, prošao sam gotovo identičnu situaciju prošle godine. U početku sam mislio da ću sve riješiti sam jer “što tu ima komplicirano”, ali kad su krenula umanjivanja procjene i pozivanja na sitna slova iz ugovora, shvatio sam da nisam dorastao tom pravnom jeziku. Odlučio sam barem otići na konzultaciju s odvjetnikom koji se bavi naknadom štete. Pretražujući opcije naišao sam na https://odvjetnici-hr.com gdje sam pronašao informacije o pravnim uslugama vezanim uz prometne nesreće i odštetne zahtjeve. Nakon pregleda dokumentacije, odvjetnik je preuzeo komunikaciju s osiguranjem i već nakon nekoliko tjedana dobio sam znatno bolju ponudu. Nismo morali ići na sud jer se stvar riješila nagodbom. Moj savjet – barem se informiraj o svojim pravima prije nego što prihvatiš prvu ponudu. Nekad je dovoljno da stručna osoba pošalje jedan dopis da se stvari počnu drugačije odvijati.